Ergonomi uppgift.

ååååh så skönt..! Nu har jag jobbat klart med läxan man skulle göra på praoen.
Hoppas jag får bra betyg nu, är jävligt stolt så här kan ni få kika lite på vad jag har skrivit om.
 Mohaha, Linnea = Största snillet 8-|

Min praoplats.

Jag var på Södersjukhusets gynekologiska akutmottagning. Dit kommer ca. 40 pasienter om dygnet. Dom som kommer dit har oftast buksmärta, blödningar eller problem med sin graviditet. Pasienterna skickas upp till gynakuten när dom har blivit bedömda på stora akuten på s.ö.s. och blivit registrerade i kassan. En sjuksköterska/undersköterska pratar med pasienten innan hon blir undersökt av en läkare. Prover som tas är b.la. infektionsprover, graviditetstest, blodprover och olika slags urinprover beroend på vad vilken åkommna söker för. Man kontrolerar även blodtryck, puls och temp.


Ergonomisk utvärdering.

Beträffande olika arbtesställningar så måste vissa utföras stående och vissa sittande. T.ex. måste man stå när man analyserar olika prover. Och ibland även när man jobbar vid sidan av pasienten, men det går bra att sitta vid t.ex. provtagning eller vid gynnundersökning och då är oftast solarna reglerbara så att dom går att höja och sänka efter behov. Även belysning är bra, det finns både starka taklampor och väggfastalampor som går att förflytta efter behag. Britser körs av personalen, dessa är höj och sänkbara och går att ställa in så man kan köra dom ensam utan att slita på ryggen. Olycksfallsrisk på denna arbetsplats är b.la. blodsmitta och stickskador därför finns skyddshanskar tillgängliga och plast förkläden nästan överallt. Det finns även speciella gula platsdunkar som man slänger nålar i. På denna arbetsplats förekommer sällan tunga lyft som det oftast annars gör i vården, detta beror på att pasienterna oftast är unga och friska i åldrarna 18-50 år. Personalen andvänder sjukhuskläder, som efter varja pass och säparata arbets skor. Personalen blir sällan avlösta för fika och lunch raster utan får passa på att äta och dricka kaffe när det är lungt på akuten.


Ergonomiska sattsningar.

Just nu pågår det ett projekt på gynnakuten för att förbättra förhållanden för både pasienter och personal, vilket innebär att man förendrar och bygger om så att det ska bli lättare att utföra arbete och inte behöva springa så mycket eller att vara i trånga utrymmen.


Situation.

Personalen upplever det ofta stressigt under vissa tidpunkter på dagen då det är mycket pasienter och dom inte hinner med allt som ska göras för det är för lite folk som jobbar avdelningen. Dom hinner inte ta ut sina raster. Men som tur är har det blivit en förendrig på avdelingen genom att fått en förstärkning på gynnakuten.
// Linnea Pettersson 8:3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0